פינוי דייר סרבן
אחת הבעיות הנפוצות שאיתה נאלצים להתמודד בעלי בתים המשכירים דירה היא הימצאותו של דייר סרבן אשר מסרב בתוקף לפנות את הדירה, לא זו בלבד, במקרים רבים, לא די בכך שהדייר מסרב להתפנות – אלא גם לא מוכן לשלם שכר דירה ולשאת בחשבונות השוטפים. התנהגות זו מלווה בדרך כלל גם בהתנהגות פוגענית מצד הדייר תוך גרימת נזקים לדירה. במקרים כאלה, על בעל הדירה לפעול בצורה מהירה ונחושה כנגד הדייר הסרבן ובכך למזער, ככל שניתן, את הנזקים שנגרמים לו. לא מן הנמנע שבמקרה שכזה יידרשו נקיטתם של הליכים משפטיים כנגד הדייר הסרבן הכוללים, בין היתר, הגשת תביעה לסילוק ידו של הדייר הסרבן מהדירה לאלתר. למידע על פינוי דייר סרבן, ניתן לפנות אל עו"ד אריאל ז'אן.
פינוי דייר סרבן: מהי תביעה לפינוי המושכר?
תביעה לפינוי מושכר מוגשת בהתאם לפרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי העוסקות בפינוי מושכר וקובעות סדר דין מיוחד לעניין דיירים סרבנים. כיום, החוק מאפשר לכל בעל דירה המשכיר את דירתו לצד ג' באמצעות חוזה שכירות בלתי מוגנת, ואשר טוען להפרה יסודית של הסכם השכירות להגיש תביעה ייעודית נגד השוכר שכותרתה "תביעה לפינוי המושכר", תביעה זו תנוהל בסדר דין מיוחד אשר יאפשר למשכיר לפנות את השוכר מהדירה בתוך זמן קצר יחסית, לרוב בתוך כ- 60 ימים. בכתב התביעה על המשכיר לפרט את טיעוניו ולצרף את כל המסמכים הנלווים הכוללים, בין היתר, תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם ישנן, ואת המסמכים הנוגעים לעניין הנדון.
חשוב לציין, שבמסגרת הליך זה מתאפשר לתבוע אך ורק סעד של פינוי ולא ניתן לתבוע סעדים נוספים כמו נזקים כספיים שנגרמו למשכיר וכיוב', המשכיר יהא רשאי לתבוע סעדים נוספים, במסגרת הגשת תביעה נפרדת.
טיפים למשכיר המבקש לפנות דייר סרבן:
- בשום מקרה, אסור לקחת את החוק לידיים ולפנות את הדייר הסרבן בכוח (!!) גם אם דאגתם להכניס לחוזה השכירות סעיף המאפשר לכם לכאורה לעשות זאת- מדובר בסעיף בלתי חוקי. כל ניסיון לפינוי בכוח מהווה פגיעה בזכויותיו של הדייר ועשוי לסלול את דרכו של הדייר להגשת תביעת נזיקין אזרחית נגדכם. על כן, יש להיאזר בסבלנות ולהמתין עד לקבלת פסק דין המורה על פינוי. ככל והדייר לא יכבד את פסק הדין, ניתן יהיה לפתוח כנגדו תיק למימוש פסק הדין בהוצאה לפועל וזאת לאחר שחלפו 15 ימים ממועד מתן פסק הדין.
- בטרם נקיטת הליכים משפטיים, יש לבחון את הוראות הסכם השכירות ולוודא שהפרתו של הדייר אכן מהווה הפרה יסודית. ככל שאכן מדובר בהפרה יסודית יש להוציא לשוכר מכתב התראה רשמי מאת עורך דין המאפשר לשוכר לתקן את ההפרה בתוך זמן סביר אך מוגבל. עורך הדין המתמחה בנושא, ידריך אתכם בדיוק מה לעשות כדי לוודא שהדייר מקבל הודעה כחוק על הפרת ההתחייבות שלו לשלם חשבונות ושכר דירה – ולאפשר לו לתקן את הדבר בתוך זמן סביר אך מוגבל.
- הואיל ובתביעה לפינוי מושכר ניתן לתבוע רק סעד של פינוי (ללא סעד כספי), ראשית, רצוי להגיש בראש ובראשונה תביעה לפינוי המושכר ורק לאחר מכן להגיש תביעה נפרדת בגין הנזקים הכלכליים והחובות שהשוכר גרם. שילובן של התביעות יחדיו במסגרת תביעה אחת שתנוהל בסדר דין רגיל עלול לגרום לעיכוב הוצאת הדייר ולנזקים כספיים נוספים. לפיכך מומלץ להגיש תחילה תביעה ייעודית לפינוי המושכר ובד בבד לממש את הערבויות שנמסרו לכם על ידי המשכיר במסגרת הסכם השכירות.
פינוי דייר סרבן – מדוע רצוי להיעזר בעורך דין?
חשוב להבין שמדובר בהליך משפטי המתנהל בקשר לנכס הכלכלי היקר לכם מכל, בהתאם לכך, התנהלות שגויה מצדכם, עשויה לגרום לדחיית התביעה שהינה תוצאה קטסטרופלית מבחינתכם. בנוסף, לא פעם, מועלות טענות מתוחכמות (לרבות טענות משפטיות) מצד השוכר ועורך דינו אשר משכיר שאינו בעל ידע משפטי יתקשה להתמודד עימן.
לאור האמור לעיל, הגשת תביעה לפינוי דייר סרבן בצורה חוקית ויעילה חשוב שתיעשה באמצעות עורך דין המתמחה בנושא. משרדינו ובראשו – עו"ד אריאל ז'אן מנוסה בטיפול במצבים בעייתיים כאלה על הצד הטוב ביותר ולשביעות רצון לקוחותיו.
שאלות ותשובות
שאלה: כמה זמן לוקח לפנות דייר סרבן?
תשובה: תביעה לפינוי מושכר מתנהלת באופן מהיר ובדר"כ מסתיימת בדיון הראשון. הנתבע מחוייב להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד הגשת כתב התביעה ובית המשפט נדרש לקבוע דיון שלא יהיה מאוחר מ- 30 ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה.
שאלה: קיבלתי פסק דין המורה על פינוי הדייר הסרבן שנמצא בדירתי, מה עלי לעשות כעת?
תשובה: כעת עליך להגיש את פסק הדין אצל רשות האכיפה והגביה (הוצל"פ) לביצוע.